SUMMER SALE - AKÁR 25% KEDVEZMÉNY!

Kis karácsony, zöld karácsony

Mint minden évben, idén is meghökkentünk, hogy máris újra itt van a december... Nektek mi jut eszetekbe elsőként a karácsonyról és az adventi időszakról? Reméljük, nem csak a hideg és a stressz, ahogy az utolsó napokban is még ajándékok után kell rohangálni...!

Mi még ilyenkor is „zöldben” gondolkodunk és mostani cikkünkben abban szeretnénk Nektek segíteni, hogyan tudtok Ti is egy kis extra varázslatot belecsempészni ezekbe a készülődős hetekbe, és mindezt a szobanövények által. Ugyanis nemcsak fenyőfával, fagyönggyel és magyallal adhatjátok meg a karácsonyi otthon ékét, hanem szobanövényekkel is, amik színükkel, vagy épp nevükkel mind az ünnepi hangulatot erősítik, főleg egy szép kis kaspóba helyezve. Ráadásul ajándékként is remekül helytállnak, és szerintünk nincs is jobb egy olyan meglepetésnél, amit nem ununk már meg a második napon, miután felvettük / kipróbáltuk / elolvastuk, hanem akár hosszú évekig is gyönyörködhetünk benne, ahogy évről évre változik, nő, kivirágzik, vagy épp babanövényekkel lep meg minket! :-)

Rengeteg aprósággal, karácsonyi csomagokkal, ajándékötletekkel, SŐT!, meglepetésekkel készülünk Nektek az adventi időszakban!  Legyen szó szépséges növényekről, díszes, vagy épp visszafogott, elegáns kaspókról, mini növényekből álló csomagról... Igyekszünk mindenkinek a kedvére lenni! Tartsatok velünk, és engedjétek meg, hogy most párat ki is emeljünk és megmutassunk Nektek az összeállításainkból! :-)

Kezdjük a sort azokkal a csomagokkal, amiket kimondottan ebből az ünnepi alkalomból állítottunk össze Nektek. 

!! Ezek az csomagok mind limitált kiadásúak, úgyhogy amint beleszerettek valamelyikbe, ne várakozzatok túl sokáig, nehogy lemaradjatok róluk !! :-)

A nevükre kattintva közvetlenül eléritek a webshop-unkat és az adott termékeket, csomagokat!

 Ez az összeállítás egy igazi kedvencünk így karácsonyra, ugyanis a Micans bársonyos, sötétzöld levelei és a bíborvörös árnyalat, ami az idősebb levelek fonákján köszönt vissza, igazán beleillik az ünnepi díszítésbe. Egy nagyon mutatós, könnyen tartható, gyors növekedésű szobanövény, amit mi most ezzel az arany állványra állított, elegáns, ünnepi, bézs kaspóban kínálunk Nektek. Ez a páros mindenféle stílusú otthonban megállja a helyét!

Ezt a triót azoknak a növényszerelmeseknek ajánljuk igazán, akiknek télen nem sok fény jut be az ablakokon keresztül a házba. Ugyanis, ha igazi túlélőkről beszélünk, akkor mindenképpen ki kell emelnünk az Anyósnyelveket. Már rengetegféle külsővel elérhetőek, nem igényelnek túl sok figyelmet, egy kevésbé világos helyen is boldogan elvannak, és az sem baj, ha elfelejted őket meglocsolni 3-4 hétig... Őket most csapatban is kínáljuk Nektek, csodaszép, kerámia kaspókban, egy édes kis baba növénnyel kiegészítve!

A Nyíllevelek nagyon könnyen gondozható, hálás és gyors növekedésű növények, és közülük is most ezt a szépséges, rózsaszín típust ajánljuk Nektek, amihez még egy kaspót is választhattok a karácsonyi csomagba. Csak azt kell eldöntenetek, hogy egy bohókásabb dizájnra vágytok, mint a púderrózsaszín, arcos kaspó, vagy egy elegánsabb, csinos darabra, mint a festett, fehér verzió. Tudjuk, nehéz a választás. :-)

Az Alokáziáknak manapság már nagyon nagy a rajongói tábora, de ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen minden egyes darab maga a csoda. Ha helyesen tartjuk őket, az évek alatt akár 1-1,5 méteresre is megnőhetnek, de már léteznek belőlük kompaktabb fajták is, amik maximum az 50 centiméteres magasságot érik el, így akár egy kisebb lakásban is simán elférnek. Vannak mélyen erezett, mintázott levelekkel rendelkezők, melyek szinte hipnotizálóan hatnak, de akadnak bíborvöröses, vagy akár metálos fényben úszú fajták is. Karácsony alkalmából most ezekből a szépségekből is összeállítottunk Nektek egy kedves kis csomagot, ami mini méretű növényeket tartalmaz.

mini alokázia csomag

A mini növények szerelmeseinek van még 2 jó hírünk! :-) Karácsony alkalmából összeállítottunk Nektek még 1-1 csomagot, az egyiket mini Calathea-kból, a másodikat picurka Syngonium-okból. Nektek csak ki kell választanotok a kedvenceteket, illetve még azt is eldönthetitek, hogy kaspóval vagy anélkül szeretnétek-e ezeket az édes kis csöppségeket.

  • Szobanövény ajándékcsomag kezdőknek

Ezeket a triókat mindenkinek szeretettel ajánljuk, de kiemelten azoknak, akik csak most kezdtek el ismerkedni ezzel a csodálatos, zöld hobbival, és olyan növényeket keresnek, amik nem igényelnek sok figyelmet vagy extra törődést. A Monstera Adansonii, a Maranta és a Szobafutóka is mind nagyon mutatósak, és úgy nőnek, mint a gomba, úgyhogy nagyon sok örömet lehet bennünk lelni! Pofonegyszerűen szaporíthatóak, csak egy tiszta metszőollóra és egy kis vízre lesz szükség, és pár héten belül már kész is egy új növényke, amit akár tovább is ajándékozhattok! :-) Most még választhattok is, hogy a Maranta és az Adansonii mellé egy Aranyos vagy inkább egy Marble queen Szobafutókát szeretnétek harmadik tagnak. :-)

 

De ne feledkezzünk meg például a díszes Rákvirágokról (Aglaonema), vagy a Pompás Dárdalevélről (Stromanthe Triostar) sem, amik egytől egyig extra színt csempésznek a karácsonyi dekorációba bíborvöröses, rózsaszínes árnyalataikkal. Lélegzetelállító látványt tudnak nyújtani a zöld növények, vagy épp a karácsonyfa köré helyezve is. 

A kaspók szerelmeseinek is igyekeztünk úgy összeválogatni a kínálatunkat, hogy mindenki megtalálhassa a személyiségéhez, illetve az otthonához legjobban illőt. Valaki a letisztult, elegáns kaspókat szereti, valaki a díszes, színes stílusúakat, de olyan is van, aki az aranyos, mini, állatosokat gyűjti, vagy épp azokat, amiknek arca, vagy akár szemüvege is van... Igyekszünk mindezeknek a keresési feltételeknek megfelelni! :-) Idén ünnepi kerámia kaspókból is csodaszép darabokat kínálunk Nektek! Szolidak, elegánsak, de 1-1 kedves karácsonyi mintával mégis egy kis extra csillogást csempésznek az otthonotokba! Új évben pedig elég csak megfordítanotok őket, és máris letisztult, elegáns kaspókká változnak! Mi imádjuk őket! :-)

Na és itt vannak még a kedves kis növénytámaszaink is, amik nem csak mutatósak, de kimondottan praktikusak is futónövényeinknek, akik végtelenül hálásak lesznek, és még jobban megerősödnek, megnőnek, ha ebben egy kis plusz segítséget is kaphatnak! De ha inkább szeretitek a természetre bízni futónövényeitek növekedését, akkor helyezzétek csak el őket a kedvenc kaspótokba egy visszafogott, de mégis mutatós makramé tartóba, és élvezzétek a látványt, ahogy lógicálnak a falra vagy éppen az ablakotokba akasztva, ezzel egy természetes függönyt alkotva Számotokra. :-) 

A növény – kaspó összeállítások mellett mindenképpen szeretnénk azt is megemlíteni Nektek, hogy webshop-unkban ajándékutalványt is találhattok különböző értékben, 3000 Ft-tól 50 000 Ft-ig. Kitűnő ötlet, ha egy növényimádó ismerősötöket szeretnétek meglepni valami „zölddel”, de nem nagyon tudtok választani, vagy annyira nem is igazán ismeritek a növényeket, hogy egyedül merjetek dönteni ebben a kérdésben. Nincs más dolgotok, mint hogy kiválasszátok, mekkora értékben töltsük fel a kis kártyát, és az egyik ajándékotok máris pipa! :-)

Sőt, képzeljétek, idén még egy olyan játékos dzsungellel is készültünk Nektek, ami egyetlenegy élő növényt sem tartalmaz... Ez pedig nem más, mint egy limitált kiadású Tropical Home Plant Puzzle  :-) Mi nagyon szeretünk kirakózni, és reméljük, közületek is sokan megörültök majd ennek a puzzle-nek, ami kedvenc trópusi növényeinket rejti! Ötszáz és ezer darabos kiadásban is elérhető, de egyelőre csak pár darab, úgyhogy igyekezzetek, ha nem akartok lemaradni róluk! :-) Jövőre igyekszünk majd őket is állandó tagjává tenni oldalunknak, már egyedi Tropical Home-os dobozban. 

Mivel mi is nagyon imádjuk a karácsonyt, ezért van Számotokra még kettő kedves kis meglepetésünk; egy rénszarvasos csengettyű és egy gyertyakoppintó. Mindkettő nagyon visszafogott, szépen kidolgozott darab, és ebben az időszakban egyik hasznosabb, mint a másik! Mivel decemberben szinte minden este melengető gyertyafényben ragyog minden otthon, ezért ez a stílusos koppintó nagyon jól jön, ami által végre nem fog hosszú percekig füstben úszni a lakás, amikor lefekvés előtt elfújjuk a gyertyákat... :-) A kis csengettyű kimondottan nagy kedvencünk, mivel imádjuk a hatalmas családi, ünnepi lakomázásokat, és már alig várjuk, hogy az asztalra helyezve mindig csengetve jelezhessünk a nagyinak, ha elfogyott a gombóc a töltöttkáposztából, vagy már üres a bejglis tányér, és kellene az utántöltés! :-) Nem utolsósorban, ezek a kis apróságok kiegészítő ajándékként is szuperek a növények mellé!

Hosszan tudnánk még sorolni ötleteinket, személyes kedvenceinket Nektek, de vár minket a decemberi, karácsonyi dekorálás! :-) Bízunk benne, hogy ünnepi összeállításaink elnyerték a tetszéseteket, további inspirációkért pedig nyugodtan szemezgessetek még webshop-unk kínálatából és ha esetleg kérdésetek lenne, keressetek minket bizalommal! 

Mindenkinek növényekben gazdag, stresszmentes ünnepi készülődést kívánunk!

Vendégszerző: Blaskó Flóra (@floramegafauna)

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni