2 + 1 fél áron az ANYÁK NAPJA kollekció termékeire.

Tropical Home Növénynevelő Kihívás 2023

A tavalyi, első növénynevelő kihívásunk nagy sikerén felbuzdulva idén augusztusban is meghirdettük a versenyt, amire ugyanúgy pályázás útján lehetett jelentkezni. Hihetetlenül sokan jelentkeztetek, a tavalyihoz képest több, mint kétszer annyi, fantasztikusabbnál fantasztikusabb pályázatot kellett átböngésznünk, majd nagy nehézségek árán a 196-ból 6 döntőst kiválogatnunk.

 

Az idei kihívás is 12 hónapig tart. A szerencsés nyertesek a héten vették át a rájuk bízott növénycsomagokat. A kiválasztott nevelők 3 +1 baby növényt kaptak (Macodes petola, Hoya cv Chouke, Amydrium medium silver és egy Epipremnum pinnatum skeleton key vágat) és ezentúl kéthavonta egy tartalmas blogbejegyzésben olvashatjátok majd beszámolóikat a növény fejlődéséről, a felmerülő problémákról és lehetséges megoldásokról, így teljeskörű, egyéni tapasztalaton alapuló gondozási útmutatót kaptok, ami mindenkinek hasznos lehet, ráadásul együtt izgulhatunk a növénykék fejlődésének folyamatát végigkísérve.

Az idei Kihívás növénycsomagot mindenki meg tudja venni a webshopban, így külsősként Ti is csatlakozhattok a versenyhez!

 Lássuk a versenyzőket!

Almay Zsófia: Évek óta gyűjti a szobanövényeket, legrégibb növénye az immáron hét éve tulajdonában lévő Raphidophora Tetrasperma. Mostanra kb. 90 növénnyel él már együtt és folyamatosan tanulja a nevelésüket. Jelenleg a hidrokultúrával kísérletezik, valamint a kártevők ellen a neem-olajjal próbálkozik. 

Plásztán Zsófia: Gyerekkorból hozta a növényimádatot, első emléke a nagymamája hatalmas, folyton virágzó viaszvirágja, azóta nagy kedvencei neki is és számos hoya megtalálható a gyűjteményében. Igazán a szobanövényekkel a Covid idején kezdett el foglalkozni. Egyik büszkesége a több, mint 2 méter hosszú ceropegia. Legújabb kedvencei az anthuriumok. 

Grósz Ágnes: Egy futókával kezdte, majd elég gyorsan elszaporodtak nála a növények, nem csupán a lakásban, de az irodában is. Szívesen csereberél hajtásokat másokkal, valamint "ments meg" állapotú növényeket varázsol vissza az életbe. Sokat olvas egy-egy fajtáról, hogy sikeres legyen a nevelésük, de vallja, hogy a kudarc ugyanúgy a tanulási folyamat része. 

Bérczes Kornél: Viszonylag újkeletű nála a szobanövény-hobbi. Egy hosszabb szünet alatt kezdett bele, a stressz-csökkentő és nyugtató hatása miatt, így a növényekkel való foglalkozás terápiás jelleggel indult nála. Kezdetben magas volt a halálozási arány, mára azonban sokat fejlődött. Szívesen kísérletezne új fajtákkal, amikkel még nem próbált szerencsét, így jelentkezett a kihívásra. 

Kálmán Viktória: Nagyjából két éve ejtette rabul a beltéri növénytartás. Imád kísérletezni, sokat foglalkozik szaporításokkal is. Idén augusztusban kezdett el egy  dísznövénykertész tanfolyamot, ahol szintén növénynevelős, izgalmas projekteket kap. Nagyon szereti a folyamatokat dokumentálni, mert így lehet a legjobban tanulni belőlük. 

Sallai Bence: A növények iránti vonzalma már gyerekkorban elkezdődött. Szintén imád kísérletezni, magról felnevelni egzotikus terményeket, hajtásról szaporítani, begóniákat nevelni levéldarabkákról, vagy akár terrakotta cserepeket kezelni moha- vagy páfrányspórával. Jelenleg anthuriumok beporzásával és hibridek nevelésével szeretne foglalkozni, másik nagyobb projektje pedig egy zöldfal építése. 

 

Nagyon köszönjük a lelkesedésetek a verseny iránt! Figyeljétek az oldalt, hiszen hamarosan kezdjük az első beszámolókkal!

Kövessétek Instagram és Tiktok oldalunk is, hogy mindig elsőkézből értesüljetek legújabb cikkjeinkről és informatív vidóinkról!

 

 

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni