Tropical Home Növénynevelő Kihívás 2024-2025

Immáron hagyománynak számít a Tropical Home Növénynevelő Kihívás, amit eddig kétszer rendeztünk meg. Úgy vettük észre, nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel figyelitek az eseményeket, így természetesen idén is meghirdettük. Megint csak nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen fantasztikus pályázatokból kellett kiválasztanunk a hat döntőst.

Az idei kihívás is 12 hónapig tart. A versenyzők mind ugyanazt a csomagot kapják, amik az alábbi növényeket tartalmazza: Alocasia "Jacklyn", Anthurium "Silver blush", Platycerium bifurcatum és egy plusz növény a már megszokott módon: a gyökér nélküli dugvány idén egy Hoya carnosa "Krimson princess" lesz. Mindig igyekszünk úgy válogatni a kihívás csomagba a növényeket, hogy legyen közte izgalmas, tényleg kihívást jelentőek és sikerélményt okozóak is. :) 

 

Ezentúl egy éven keresztül háromhavonta egy tartalmas blogbejegyzésben olvashatjátok majd beszámolóikat a növény fejlődéséről, a felmerülő problémákról és lehetséges megoldásokról, így teljeskörű, egyéni tapasztalaton alapuló gondozási útmutatót kaptok, ami mindenkinek hasznos lehet, ráadásul együtt izgulhatunk a növénykék fejlődésének folyamatát végigkísérve.

 

Lássuk a versenyzőket!

 

Szilágyi Andrea: Még csak féléve vágott bele a beltéri dzsungel projektbe, de máris majdnem 100 növénnyel büszkélkedhet. Imád kísérletezni, új dolgokat kipróbálni, magról- vagy vágatokról nevelni. 

Adancsek Annamária: Az elmúlt években kezdett érdeklődni a szobanövények iránt, ez idő alatt pedig kollekciója nőtt és nőtt. Leginkább alocásiák, calatheák és hoyák alkotják a gyűjteményét, legnehezebbnek pedig a pozsgásokat érzi. Mindig sajátkeverésű földet használ, amihez különböző összetevőkkel kísérletezik. 

Szőllősi Vivien: Idén kezdett el a növényekkel komolyabban foglalkozni, ami jelenleg is az egyetem mellett az egyik legnagyobb kikapcsolódást jelenti a számára. Folyamatosan igyekszik fejlődni és tanulni, a környezetet a növények számára megfelelővé varázsolni. 

Koplányi Szabolcs: Szabolcs tavaly is megvette a kihívás csomagot, és egyéniben, versenyen kívül nevelgette őket, amikről most a pályázás idején igen fantasztikus képeket küldött. Eleinte csak kaktuszokat és rovaremésztő növényeket gyűjtött, majd kb. két éve nyitott a konytvirágfélék felé. 

Harsányi Zalán: Kezdetben félsivatagi és esőerdei terráriumok építésével foglalkozott, majd másfél évvel ezelőtt kezdett bele a különlegesebb növények gyűjtésébe. Szabadidejében legszívesebben csak ezzel foglalkozik. 

Horváth Dóri: Néhány évvel ezelőtt kezdődött nála a kaland néhány mentett növénnyel, jelenleg pedig alig fér már el tőlünk a kollégiumi szobájában. Imád különböző projektekkel foglalkozni, mint pl. mohakaró építése vagy akár ragadozó atka telep készítése és fenntartása. 

 

Nagyon köszönjük a lelkesedésetek a verseny iránt! Figyeljétek az oldalt, hiszen hamarosan kezdjük az első beszámolókkal!

Kövessétek Instagram és Tiktok oldalunk is, hogy mindig elsőkézből értesüljetek legújabb cikkjeinkről és informatív videóinkról!

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni