SUMMER SALE - AKÁR 25% KEDVEZMÉNY!

Valentin-napi ajánlatok

Avagy legyen ez a nap mostantól mindenkié

 

Telnek-múlnak a hetek, és hosszabbodnak a nappalok, ami nem mást jelent, mint hogy egyre kevesebb idő van vissza tavaszig! :-)  Mi is egyre energikusabbak vagyunk, tele új ötletekkel. Emiatt arra gondoltunk, hogy ahogy közeledünk a Valentin-nap felé, újra szeretnénk Nektek pár ünnepi összeállítással, akcióval és ajánlattal kedveskedni. Nem csak pároknak, nem csak lányoknak, hanem magatoknak, barátaitoknak, szeretteiteknek is...  Finnországban például a Valentin-napot nem is a szerelem, hanem a barátság napjaként ünneplik, és ilyenkor képeslapokkal, apró kis ajándékokkal lepik meg egymást az emberek. 

Személy szerint mi nem vagyunk nagy hívei annak, hogy a szeretetet, szerelmet egy napra összpontosítsuk. De ez a nap nem is erről kell hogy szóljon! Hanem arról, hogy végre megálljunk egy picit a rohanó, stresszes hétköznapok közepette, vegyünk pár mély levegőt és megpihenjünk, feltöltődjünk; történjen ez egyedül a kedvenc sorozatunkat nézve, egy pohár finom bort kortyolva, a növényeink levelét törölgetve, vagy a párunkkal, barátainkkal pár vidám órát együtt töltve, beszélgetve, nevetve, növényeket locsolgatva, cserélgetve.

Szóval szóljon ez a nap mindenkiről; lepjétek meg egymást és/vagy magatokat egy (vagy jó sok) szobanövénnyel, hiszen nincs is jobb egy olyan ajándéknál, ami nem hervad el, nem kopik el, hanem akár hosszú évekig is díszítheti otthonunkat! :-)

Most pedig jöjjenek ünnepi ajánlataink!

VALENTIN-NAPI CSOMAGAJÁNLATAINK:

A következő kettő díszcsomagot kimondottan erre az alkalomra állítottuk össze Nektek. Kiválasztottunk egy-egy édes kis baba növényt és hozzájuk passzoló kiegészítőt, kaspót, majd mindezeket díszdobozba helyeztük. Így kész is van egy komplett ajándékcsomag, amivel biztosan nem fogtok mellé, bárkit is szeretnétek meglepni vele!

 

tradescantia nanouk

 

A RÓZSASZÍN FAMILIA

Ha már Valentin-nap, akkor engedjétek meg, hogy kiemeljük Nektek pár rózsaszínes kedvencünket szobanövényeink kínálatából!

Mivel is kezdhetnénk a sort, ha nem a Pletykákkal? (Tradescantia „Nanouk”, „Sweetness”, Callisia „Pink lady”). Külön-külön, de most akár triumvirátusban is megvásárolhatjátok őket. Esetükben egy picit jobban oda kell figyelni a locsolásra, de ha alulról áztatva öntözitek meg őket, akkor tovább, hosszú évekig csodálhatjátok majd szaporán növekvő, sűrű lombozatú hajtásaikat, amin a kis levelek a rózsaszín és lila minden árnyalatában pompáznak.

Nagy kedvencünk az újdonságok közül a káprázatos és élénkszínű Sunrise succulent, és a Crassula "Candy cane"Sok napfény hatására rózsás pír borítja el húsos leveleiket, nyáron pedig még élénk pink virágokkal is megajándékozhatnak minket, ami igazán ellenálhatlanná teszi őket.  

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a rózsaszínű nyílleveleket sem, azaz a Pink splash-t és a Neon robusta-t, amik nagyon gyors növekedésűek és könnyen gondozhatóak. A Pink splash-t azért is  szeretjük, mert nagyon egyszerű szaporítani, így akár pár héten belül már tovább is ajándékozható egy-egy  általunk ültetett kis baba növény. És persze itt van az Aglaonema „Red zirkon” is, ami nevével ellentétben szintén csodaszép rózsaszín árnyalatokban úszik.

SZÍVET A SZÍVNEK

Rózsaszín kis barátaink mellett nem feledkezhetünk meg a szív levelű kollekcióról sem, hiszen szerencsére már ebben a kategóriában is egyre több résztvevő van.  

Örök kedvenceink a szívlevelű filodendronok, hiszen nagyon hálásak, könnyen nevelhetőek és gyorsan növekednek, így hamar igazi dzsungelt alakíthatunk ki általuk. Legyen az a Philodendron scandens, a tarka Philodendron "Brasil", vagy a bársonyos levelű Philodendron "Micans”, velük soha nem tudunk félrenyúlni!

Akik a nagyobb szíveket szeretik, azoknak is bőven van ötletünk! Vegyük például az Anthurium clarinervium-ot, vagy az Anthurium crystallinum-ot, melyek mélyzöld, bársonyos levelein és élénk, világos erezetén mindig elámulunk! A nagy levelű filodendronok szerelmeseinek pedig itt van a Philodendron plowmanii az ő csodaszép, hatalmas, csillogó szív leveleivel.

 

Zárásként a kis szívlevelű apróságokból ajánlunk párat. Sokatok nagy kedvence a Ceropegia woodii, azaz String of Hearts, és a Hoya kerrii, amiből választhattok is, hogy a zöld vagy a tarka verzióját szeretnétek inkább. Az biztos, hogy bármelyiket kis szívecskét is választjátok, tökéletes ajándékkal lephetitek meg szeretteiteket, és persze Magatokat is! :-)

Ha pedig a Valentin-napi ajándékotok mellé szeretnétek valami „extrát” is választani, nézzetek körül kerámia kaspóink és kiegészítőink között is, hiszen ezeknek a köre is folyamatosan bővül! Legyen szó éppen aktuális, rózsaszínű kaspókról, édes, állatos minikaspókról vagy mutatós, arany növénytámaszokról a futónövényeiteknek. 

Jó nézelődést kívánunk Nektek, és ne feledjétek: a Valentin-nap mindenkié! :-)

Vendégszerző: Blaskó Flóra (@floramegafauna) 

 

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni